Drie aanhoudingen in moordzaak kerstavond

De politie heeft in Apeldoorn drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Deventenaar Floor Garst. De 20-jarige man kwam op kerstnacht in Deventer om na een vechtpartij....

De drie mannen in de leeftijd van 23, 22 en 19 jaar hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag bij de politie in hun woonplaats Apeldoorn gemeld. Zij waren gebeld door een bekende die hen herkende bij het programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond.

Welke rol de verdachten in de vechtpartij hebben gespeeld moet nog blijken uit de verhoren. Aan de hand daarvan wordt besloten over een eventuele voorgeleiding bij de rechter-commissaris.

De 20-jarige Foor Gast uit Diepenveen fietste op kerstavond samen met zijn vriendin in de buurt van het Churchillplein in Deventer, toen de drie jongens zich tegenover hem agressief gedroegen.

De vriendin probeerde de ruzie nog te sussen, maar slaagde daar niet in. Het slachtoffer kreeg van het drietal klappen en kwam daardoor zo ongelukkig terecht dat hij later overleed.

Naar aanleiding van het TV-programma Opsporing Verzocht dat dinsdagavond de bewakingsbeelden van de drie jongens liet zien, waren bij de politie 29 tips binnengekomen. Volgens de politie zat daar de gouden tip niet bij, maar waren wel getuigen gevonden.

De politie in Deventer was een flyeractie begonnen om aanvullende informatie krijgen in het onderzoek. Op de flyer staat een foto van drie jonge mannen die kort voor de mishandeling van Garst op bewakingsbeelden zijn vastgelegd. De flyeractie is door de nieuwe ontwikkelingen gestaakt.

Meer over