Nieuws

Dreiging NOS voorbij, hoofdingang weer open

De hoofdingang van de NOS op het Mediapark in Hilversum is vrijdagmiddag uit voorzorg afgesloten geweest. Aanleiding was een dreigement. Rond kwart over drie was de dreiging voorbij en verliet de politie de omgeving van het gebouw. Dat zegt een woordvoerder van de NOS.

null Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

De politie gaat geen aanhouding verrichten, zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland. ‘Voor zover ik weet, is er geen sprake van een strafbaar feit, waarbij overgegaan moet worden tot aanhouding.’ Over de aard van het dreigement doet de woordvoerder geen uitspraken. ‘Maar wij komen niet in actie als iemand een bloemetje stuurt.’

De politiewoordvoerder zegt dat de persoon en de NOS een meningsverschil hebben, ‘en dat zij dat met elkaar moeten beslechten’.

De woordvoerder van de NOS wil alleen zeggen dat er sprake was van een dreiging aan het adres van de NOS, ‘en daarvan hebben we melding gedaan bij de politie’.

Op Twitter schreef de politie dat de persoon van wie de dreiging uitging ‘geheel los staat van eerdere dreigingen deze week’.

Die eerdere dreigingen waren gericht aan RTL Boulevard. De politie zou een aanslag met een raketwerper of automatische wapens op de studio van dat programma aan het Leidseplein hebben gevreesd, schreef NRC eerder deze week. Sinds maandag wordt RTL Boulevard uitgezonden vanaf het Mediapark, omdat dat gebied beter te beveiligen is dan het drukke Leidseplein.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries was vaste gast van RTL Boulevard, en werd na een uitzending vorige week vlakbij de studio neergeschoten. Op donderdag 15 juli overleed hij aan zijn verwondingen.

Meer over