Dramaserie over leven familie Moszkowicz

Er komt een vierdelige dramaserie over het leven van de advocatenfamilie Moszkowicz. Dat nieuws bevestigt producent Dutch Mountain Movies vandaag.

Bram Moszkowicz. Beeld
Bram Moszkowicz.

De serie vertelt het verhaal over de opkomst van het familie-imperium, melden de makers. Vanaf de grond bouwt de jonge Max Moszkowicz een advocatenimperium dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Daarnaast sticht hij een hecht gezin. Max en zijn zoons trotseren samen de wereld, maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de zoons aan hun vader en aan elkaar, wordt van binnenuit ondermijnd. Is het imperium hiertegen bestand?

De vaststaande feiten en gebeurtenissen over de familiegeschiedenis van de Moszkowiczen vormen de basis voor het scenario, dat op dit moment geschreven wordt. Het wordt een zogenaamd faction-verhaal; een mengvorm tussen gefundeerde feiten en speculatieve toevoegingen.

Hein Schütz en Alma Popeyus (Eileen, De Enclave, Het Offer, Deadline) zijn de schrijvers van het script. Pim van Hoeve (Bernhard, Schavuit van Oranje en Beatrix, Oranje onder Vuur), doet de regie.

'Het is nog niet bekend wie de rollen gaan vervullen,' meldt de producent. Naar verwachting wordt de dramaserie eind volgend jaar opgenomen en het jaar daarop uitgezonden.

Meer over