Dr. Anton Philipszaal

Leeftijd: 39 jaar Beroep: verpleegkundige(n) Gehoord: Contraband, Dr. Anton Philipszaal, Den Haag..

MvR: 'We kennen elkaar al sinds de middelbare school. Allebei getrouwd, allebei twee kinderen. Ik werk 's nachts in een verpleegtehuis, zij overdag op een EHBO-afdeling. Ook daarin zijn we gelijk opgegaan.

JF: 'Eentonig zijn wij, hè? Maar ik heb een dochter.'

MdR: 'Zij heeft me uitgenodigd. Zo'n bigband vind ik geweldig. Mijn man heeft in een grijs verleden in een bigband gespeeld als bassist. We zijn toen ook wel eens in de Wassenaarse Jazzclub geweest. Vreselijk leuk.

JF: 'Als je een kaartje moet kopen, kom je er vaak niet toe, daarom hebben mijn man en ik een abonnement. Met kinderen ga je niet gauw naar zo'n laat concert.

JF: 'Ik vind dit een sfeervolle zaal, het podium is van alle kanten goed te zien. Het aanbod wisselt, geen beroemdheden. Recensies lees ik ook, maar het blijft een gok. Als zo'n krantje binnenkomt, ga je aanstrepen wat kan en wat niet. Je hebt er wel eens een misser tussen. Wat het vanavond moet worden - improvisatie kan enorm tegenvallen. Maar als het een goede bigband is? Willem van Manen ken ik niet. We zijn wel eens halverwege weggegaan. We werden er gek van. Hadden iets heel anders verwacht. Vorige keer zijn we zondagmiddag gegaan, stukje Strauss, stukje Vivaldi. Allemaal grijze dakduifjes, mensen die 's avonds de straat niet meer opgaan. 's Avonds is leuker, gemêleerder publiek.

MdR: 'Op het North Sea Jazz zijn we de laatste twee jaar niet meer geweest. Het is minder sfeervol geworden. De commercie, daar heb ik niet zo veel problemen mee. Wat ik heel jammer vind is die hoge toegangsprijs. Wil je echt de groten zien moet je bovenop de normale prijs nog extra betalen. Ik weet nog wel dat we een flink aantal jaren geleden in een heel klein zaaltje waren: Bireli Legrene en niemand had nog van 'm gehoord. Dat is nu toch een hele goede gitarist.

Arne Leffring

Meer over