Dow Jones alweer bijna op nieuw alltime high

Stemming

De euforie is weer terug op de beurzen. In de VS en Europa sloten ze donderdag allemaal met fikse winst. Na het slot van de beurshandel op woensdag gaf Bernanke in een speech aan dat de aankopen van obligaties door de Fed, die zijn bedoeld om de Amerikaanse economie te stimuleren, voorlopig nog nodig zijn. Zijn woorden werden donderdag ondersteund door een tegenvallend bericht over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Russell 2000

Op de beurzen van New York naderen de beursindices weer nieuwe alltime highs, de hoogste stand ooit. De zeer breed samengestelde Russell 2000-index van tweeduizend beursnoteerde bedrijven heeft die al doorbroken. De Dow Jones (25 fondsen) sloot 1,1 procent hoger op 15.461,38, nog geen 100 punten van het record, en de Standard & Poor's (500 fondsen) 1,35 procent op 1675,00.

Indices

In Amsterdam eindigde de AEX-index 0,6 procent in de plus op 364,05 punten. De Midkap steeg 0,3 procent tot 548,35 punten. In Londen en Parijs bedroegen de winsten respectievelijk 0,6 en 0,7 procent. De DAX-index sloot 1,1 procent hoger.

Aegon

In Amsterdam werden aandelen opgepikt die het de afgelopen tijd relatief slecht deden. Staalconcern ArcelorMittal was daardoor de grootste stijger met een winst van bijna 4 procent. Verzekeraar Aegon stond onderaan met een verlies van 4,1 procent. Analisten van KBC Securities lieten zich negatief uit over het aandeel.

Heineken

Heineken werd 0,9 procent meer waard. De bierbrouwer verkoopt het Finse onderdeel Hartwall voor ongeveer 470 miljoen euro aan het Deense Royal Unibrew. Daarnaast bepaalden Mexicaanse toezichthouders dat Heineken zijn exclusieve contracten met bars en restaurants in Mexico in de toekomst moet beperken.

Randstad

Randstad won 1,2 procent. Beleggers leken niet onder de indruk van het nieuws dat de uitzender onderwerp is van een mededingingsonderzoek in Frankrijk. Veel is nog onduidelijk en de gevolgen voor het bedrijf zijn volgens analisten lastig in te schatten.

TomTom

In de Midkap steeg TomTom bijna 1 procent na bekendmaking dat het navigatiebedrijf zijn samenwerking met autoverhuurbedrijf Hertz heeft uitgebreid.

undefined

Meer over