Donderdag

Directrice Mode Biënnale stapt gedwongen op

Directrice Willemien Ippel van de Arnhem Mode Biënnale moet haar functie zonder gouden handdruk neerleggen. Het gedwongen vertrek van Ippel is de consequentie van tegenvallende bezoekersaantallen bij de editie in juni, waardoor de Biënnale grote verliezen maakte. Met haar stapt ook het voltallige bestuur op.

Dat heeft het bestuur, onder voorzitterschap van oud-staatssecretaris Medy van der Laan, woensdag bekendgemaakt. 'Nu financiële stabiliteit is bereikt, acht het bestuur de tijd rijp om het stokje over te dragen', zo luidt hun verklaring.

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland bieden financiële hulp. Als voorwaarde stellen zij dat de directrice opstapt. Ze geven allebei 60 duizend euro. Arnhem wil de Mode Biënnale behouden, omdat het Arnhem als modestad op de kaart zet.

documentairemaker Hof vervolgd in fraudezaak

Het Openbaar Ministerie gaat documentairemaker Rob Hof alsnog vervolgen in de fraudezaak rondom de Nederlandse Moslim Omroep (NMO). Hof wordt verdacht van valsheid in geschrifte en fraude bij subsidieaanvragen. De kwestie speelde in 2009, maar doordat Hof in het buitenland verbleef, kon hij eerder niet worden aangehouden. Hof maakte ruim honderd documentaires en won in 2006 de Zilveren Nipkowschijf voor zijn documentaire Sporen uit het Oosten.

Frank William, oud-directeur van de inmiddels failliete publieke omroep NMO, kreeg in mei al te horen dat hij voor de rechter moet verschijnen. De voorbereidende zitting van die zaak zal later dit jaar plaatsvinden. Wiliam zou steekpenningen hebben aangenomen van bedrijven die opdrachten voor NMO deden. Het is de eerste keer dat justitie een van fraude verdachte medewerker van de publieke omroep vervolgt.

Waar Heeft de Wereld het over?

Verenigde Staten #EdO'Neill

De lange acteercarrière van Ed O'Neill (65) is dinsdag bekroond met een ster op de Hollywood Walk of Fame. O'Neill is voorgoed verbonden met zijn rol van Al Bundy in comedyserie Married With Children uit de jaren 80 en 90, maar beleefde de laatste jaren een nieuwe comedyhit met zijn rol in Modern Family.

'Het is een hulpmiddel dat ouders kunnen gebruiken om kinderen te onderwijzen over de feiten rondom 9/11'

Uitgeverij Really Big Coloring Books uit Missouri, Amerika gaf een boek uit met kleurplaten over de aanslagen op de Twin Towers. Zo is er bijvoorbeeld een kleurplaat van Bin Laden, schuilend achter een gesluierde dame, terwijl hij wordt neergeschoten door een Navy SEAL. The Guardian meldt dat Amerikaanse moslims woest zijn, omdat het boek de suggestie zou wekken dat alle moslims terroristen zijn.

undefined

Meer over