Donderdag

Doris day (87) maakt nieuw album

De 87-jarige zangeres Doris Day komt met een nieuwe plaat. Op 5 september komt het album, getiteld My Heart uit. Het album bevat zowel nieuw materiaal als covers. Day, die door Sony werd benaderd, twijfelde naar eigen zeggen over het uitbrengen van de plaat. 'Ik was vergeten dat ik nog nummers had liggen', zei de Amerikaanse. En: 'Eerlijk gezegd dacht ik ook dat niemand meer naar mijn muziek zou luisteren.' Doris Mary Ann Kappelhoff, zoals de zangeres voluit heet, ging na haar showbizzcarrière aan de slag als dierenactiviste. Ze scoorde hits als Que Sera, Sera, en speelde in bijna veertig films. Haar laatste album, dat in 1967 werd opgenomen, bracht ze zeventien jaar geleden uit.

Abercrombie: 'draag onze kleren niet'

Het Amerikaanse modemerk Abercrombie & Fitch heeft Mike Sorrentino uit de realitysoap Jershey Shore (het programma naar welk model Oh oh Cherso is gemaakt) geld geboden om op televisie geen kleding van het merk te dragen. In een persbericht dat het bedrijf dinsdag publiceerde, zegt Abercrombie te vrezen dat de tv-verschijning van Sorrentino in Abercrombie-outfit, beter bekend als The Situation, het merk 'ernstige schade zou kunnen berokkenen.'Het modemerk zegt een 'substantieel bedrag' te hebben geboden aan Sorrentino, zijn mede-acteurs en de producenten van MTV.

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd#Seychelles

Heftig nieuws vanaf de Seychellen, waar een 30-jarige Brit deze week op zijn huwelijksreis werd gedood door een haai. De zwemmende Brit werd aangevallen door de haai terwijl zijn vrouw op het strand lag te zonnebaden. Twee weken geleden kwam er ook al een Fransman op soortgelijke wijze om het leven. In 1963 was het voor het laatst dat iemand op de Seychellen gedood werd door een haai.

Wereldwijd #PierredeFermat

Google heeft een leuk foefje om wetenschappelijke genieën van weleer onder de aandacht te brengen en ze zelfs tot trending topic te maken: de Google Doodle. Gisteren was het exact 410 jaar geleden dat de Franse jurist en wiskundige Pierre de Fermat werd geboren, en daarom was het logo van de zoekmachine veranderd in een wiskundige formule waarin de beroemde 'laatste stelling van Fermat' te herkennen was.

undefined

Meer over