Donderdagavond 'verzoeningstocht’ in Culemborg

In de wijk Terweijde in Culemborg hebben ongeveer tweehonderd Marokkanen en Molukkers zich verzameld voor een ‘verzoeningstocht’ door de wijk. Ook burgemeester Roland van Schelven en een aantal wethouders en raadsleden zijn bij de bijeenkomst.

ANP

De tocht is een initiatief van buurtbewoners van beide kanten. De mensen die voorop lopen zijn buurtbewoners die het gedoe zat zijn. Ze willen met deze mars laten zien dat het ook anders kan.

Ook autochtone Nederlanders lopen mee in de tocht. Ze hebben donderdagmiddag een brief in de bus gekregen met een oproep voor de tocht. ‘We lopen mee voor de vrede.’ Verder zijn er ook kinderen en jongeren aanwezig.

Jaarwisseling

In Terweijde is al maandenlang onrust tussen Molukse en Marokkaanse jongeren. Rond de jaarwisseling kwam het tot rellen. Een auto reed in de Diepenbrockstraat de voortuin van een Moluks gezin in en verwondde twee personen. Zondag gingen bij vijf woningen in de buurt de ruiten aan diggelen.

In verband met het geweld van afgelopen week zitten in totaal drie personen vast, onder meer op verdenking van mishandeling en poging tot doodslag.

Een straat in Culemborg, afgezet door de politie eerder deze week. (ANP) Beeld
Een straat in Culemborg, afgezet door de politie eerder deze week. (ANP)
Meer over