Domineeskinderen niet langer onder toezicht Bureau Jeugdzorg

De drie kinderen van de Amersfoortse predikant Gertjan Goldschmeding hoeven niet langer onder toezicht te staan van Bureau Jeugdzorg. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem woensdag laten weten.

ANP

Medio februari plaatste de rechtbank in Utrecht de drie kinderen van Goldschmeding onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Dat gebeurde omdat de dominee van de ACC-Jouwkerk in Amersfoort de pedagogische tik als opvoedingsmethode predikte en zijn kinderen sloeg met een pollepelachtige stok of ander voorwerp.

Afstand


Goldschmeding en zijn vrouw hebben verklaard dat ze sinds het uitspreken van de ondertoezichtstelling afstand hebben genomen van het slaan als opvoedmethode. Daarop hebben Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming volgens het hof aangegeven er niet aan te twijfelen dat de ouders deze methode inderdaad niet meer zullen toepassen.

Op de site van de ACC-Jouwkerk staat dat de dominee en zijn gezin de zaak ‘met dit goede nieuws’ willen afsluiten. ‘Zij gaan zich nu voorbereiden op een goede vakantietijd met het gezin, zonder de goedbedoelde bemoeienis van Bureau Jeugdzorg.’

Meer over