Dolly Parton eerste naam Glastonbury

Dolly Parton staat deze zomer op het Engelse festival Glastonbury. De countryzangeres is de eerste naam die officieel door de organisatie op het programma is gezet.

Dolly Parton Beeld afp
Dolly PartonBeeld afp

'Dit is iets wat we al heel lang willen, en ze heeft eindelijk ja gezegd', zei Emily Eavis van het festival donderdagavond tegen de BBC. Parton zelf twitterde het nieuws en maakte bekend dat haar optreden op 29 juni zal zijn.

Glastonbury, dat dit jaar van 25 tot 29 juni plaatsvind, was al volledig uitverkocht voordat er enig optreden was aangekondigd. De bekendmaking van Partons concert is vooralsnog het enige nieuwtje op de website van het festival, en onder het tabblad Line-up staat nog geen enkele naam. Wel hebben leden van de band Arcade Fire zelf gezegd dat ze op het festival zullen staan. Vorig jaar traden onder anderen de Rolling Stones, Arctic Monkeys en Mumford & Sons op.

Dolly Parton vertrekt begin juni al naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze die hele maand concerten geeft in onder meer Londen, Liverpool, Belfast en Cardiff. Ook gaat ze naar Ierland Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Nederland slaat ze over.

Meer over