Doelman Van de Bunt keert terug in waterpoloselectie

Arie van de Bunt is teruggekeerd in de waterpoloselectie. De doelman nam vorig jaar na het WK in Japan afscheid als international maar keerde daarop terug....

Van de Bunt is opgenomen in de selectie voor het vijflandentoernooi dat donderdag in Oosterhout begint. De mannenploeg neemt het op tegen Frankrijk, Canada, Slovenië en Slowakije. Bondscoach Johan Aantjes beschikt over zijn sterkste spelers met uitzondering van Jeroen Cavaljé die nog competitieverplichtingen heeft in Italië. Zian-speler Bach is de enige debutant in de ploeg.

De vrouwenploeg komt eveneens in actie en speelt tegen Spanje, Duitsland, Griekenland en de Verenigde Staten. Bondscoach Paul Metz beschikt over een uitgebreide selectie.

Selectie mannenploeg, doel: Van de Bunt (AZ & PC), Nolting (Robben), veld: Havenga, Uri, De Bruijn, Silvis (Olympique Nice), Van der Meer (Canottieri Napels), Scheffer (Polar Bears), Siewers (Robben), Kuilman (AZ & PC), Bach (Zian), Boot, Kramer, Björn Boom, Kjell Boom (AZC Alphen).

Selectie vrouwenploeg, doel: Arts (PSV), Geurts (Polar Bears), veld: Van den Berg, De Bruijn (Athlon Palermo), Quint (Polar Bears), Bosman, Oostendorp, Van den Ham, Hartgers (Ravijn), Kappen, Middendorp (Gouwestaete), Koot, De Nooy, Rodenhuis, Verburg (Brandenburg), Van der Sloot, Wekdam (Heidelberg).

Meer over