Update

Doelman AZ verdacht van poging tot moord

AZ-doelman Esteban Alvarado maakt geen deel uit van de selectie van Costa Rica voor het toernooi om de Copa America. Hij wordt in zijn geboorteland verdacht van mishandeling, bedreiging en poging tot moord. Dat meldden Costaricaanse media.

Redactie
AZ-doelman Esteban Alvarado. © PRO SHOTS Beeld
AZ-doelman Esteban Alvarado. © PRO SHOTS

Bondscoach Ricardo La Volpe had Alvarado opgenomen in de selectie van Costa Rica, maar de doelman heeft zich door de reeks beschuldigingen teruggetrokken. De aantijgingen komen van zijn ex-vriendin Marcela Juárez Castillo, die bovendien heeft geëist dat Alvarado het land voorlopig niet mag verlaten. Inmiddels is hij echter al op weg naar Alkmaar, waar hij vandaag tekst en uitleg geeft over de situatie.

AZ is door de affaire in verlegenheid gebracht. Technisch directeur Earnest Stewart, in De Telegraaf: 'Ik kan er geen zinnig woord over zeggen. Ik heb alles uit tweede hand. Daarom vel ik er nog geen enkel oordeel over, maar het feit dat hij heeft afgezegd voor de Copa geeft wel aan, dat er iets aan de hand is.'

Volgens Alvarado's zaakwaarnemer Jan van Baal zou zijn ex-vriendin vrijdag op de nationale televisie geroepen, 'dat Alvarado haar een duw heeft gegeven en dat ze toen van de trap is gevallen. Maar het is onduidelijk, wat de officiële status van de zaak is.'

Juárez had sinds december 2009 een relatie met de doelman, die haar naar eigen zeggen ook vorig jaar al zou hebben mishandeld. Vandaag start de rechtbank in Costa Rica met een onderzoek.

null Beeld
Meer over