Update

Dodental tyfoon Bopha boven de 200

Het dodental als gevolg van de krachtige tyfoon Bopha die over de Filipijnen raast is opgelopen tot boven de tweehonderd. Dat hebben de Filipijnse autoriteiten woensdag gezegd. De tyfoon leidde tot overstromingen en aardverschuivingen.

Redactie
null Beeld AFP
Beeld AFP

Volgens een woordvoerder van de regering zijn in de zwaargetroffen provincie Compostela Valley zeker 151 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn 66 dorpelingen en militairen die dinsdag verdronken toen een legerbasis, een school en een gemeentehuis in de plaats New Bataan werden overspoeld. Een onbekend aantal dorpelingen is nog vermist.

In de provincie Davao Oriental verloren 51 mensen het leven en 98 mensen worden nog vermist. De meeste slachtoffers verdronken of werden verpletterd door omvallende bomen. Elders in de Filipijnen kwamen nog eens zeven mensen om door het noodweer.

Bopha zorgde voor flinke landverschuivingen en behaalde windsnelheden met pieken van boven de 210 kilometer per uur. De meeste slachtoffers vielen door zeer plotseling optredende overstromingen, zogeheten 'flash floods'.

Meer over