Dodental treinongeluk Zuid-Italië stijgt naar 27

Het dodental van de frontale treinbotsing in Zuid-Italië is opgelopen tot zeker 27. Ongeveer vijftig mensen raakten gewond, meldt het Italiaanse persagentschap Ansa woensdag. Twee treinen botsten dinsdag op een enkel spoor frontaal op elkaar tussen de plaatsen Corato en Andria, ten noorden van de stad Bari.

Het wrakstuk van de trein die nabij Corato in botsing kwam met een andere trein. Beeld afp
Het wrakstuk van de trein die nabij Corato in botsing kwam met een andere trein.Beeld afp

De Italiaanse minister van Transport Graziano Delrio zei dat de oorzaak van het ongeluk nog onduidelijk is. 'We weten niet wat de reden was voor de botsing.'

Volgens mediaberichten maken veel studenten en forensen gebruik van de regionale treinverbinding. Beide treinen zouden op het moment van de botsing ongeveer 100 kilometer per uur hebben gereden. De treinen bestonden elk uit vier wagons, waarvan er minstens twee zwaar beschadigd raakten.

De treinen botsten op een enkelvoudig spoor, zodat het vermoeden bestaat dat een van de twee machinisten een rood sein genegeerd of gemist heeft. Justitie in Italië gaat onderzoeken of een van hen meervoudige doodslag kan worden aangerekend.

Het ongeluk is het zwaarste sinds jaren in Italië. Er werd op het traject met Europees geld gewerkt aan de aanleg van een tweede spoor. De Italiaanse premier Matteo Renzi wil snel duidelijkheid over wat er is mis gegaan.

null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over