Dodental overstromingen India en Pakistan loopt op

In het noorden van Pakistan en in India zijn de afgelopen dagen in totaal minstens 55 mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen. Die werden veroorzaakt door hevige moessonregens. Dat meldt de BBC.

Het Chitral-district in Pakistan. Beeld EPA
Het Chitral-district in Pakistan.Beeld EPA

In het Chitral-district in Pakistan, een bergachtig gebied bij de grens met Afghanistan, kwamen minstens 30 mensen om het leven, terwijl in de Indiase staten Uttarakhand en Arunachal Pradesh minstens 25 mensen zijn overleden, melden de autoriteiten.

Avondgebed
Biddende Pakistanen in een moskee in het dorp Ursoon werden verrast door een overstroming. Tien overleefden het niet, 21 anderen raakten ernstig gewond. Tientallen huizen zijn ingestort of bedolven, en acht militairen zijn vermist nadat een legerpost instortte. In de getroffen staten in India zijn door de aardverschuivingen verschillende dorpen bedolven, en een nationale autosnelweg is gedeeltelijk geblokkeerd.

Honderden mensen hebben hun huizen moeten verlaten en tientallen huizen zijn door het water verwoest.

Het slechte weer bemoeilijkt de reddingsoperaties in beide landen. Elk jaar komen in het zuiden van Azië honderden mensen om het leven tijdens het moessonseizoen.

China
Ook China kampt met extreem veel regenval. Lokale autoriteiten maakten zondag bekend dat de afgelopen twee weken 61 mensen om het leven zijn gekomen en veertien mensen nog vermist zijn. Het betreft de provincies Hubei en Anhui in het midden en oosten van China.

Inwoners van Chitral in Pakistan wachten op hulp. Beeld EPA
Inwoners van Chitral in Pakistan wachten op hulp.Beeld EPA
Meer over