Update

Dodental door sneeuwstorm VS loopt op

De sneeuwstorm Nemo in het noordoosten van de Verenigde Staten heeft aan zeker negen mensen het leven gekost. Een bejaarde man kwam om, toen de bestuurster van een auto de macht over het stuur verloor en hem aanreed. Een 80-jarige vrouw uit Prospect in de staat Rhode Island verloor het leven, toen zij de oprijlaan bij haar huis schoonveegde en werd aangereden door een auto, waarvan de bestuurder doorreed.

null Beeld ANP
Beeld ANP

In de staat Connecticut stortte een man in elkaar tijdens het wegvegen van de sneeuw. Elders in die staat gleed een 73-jarige man uit. Hij werd zaterdag dood aangetroffen. In de staat New Hampshire stierf een 30-jarige automobilist nadat zijn wagen van de weg was geraakt, maar volgens de politie is zijn dood mogelijk het gevolg van zijn slechte gezondheid.

Op twee verschillende plekken in de stad Boston stierven een 11-jarige jongen en een twintiger aan koolmonoxidevergiftiging. De jongen zat in een stationair draaiende auto om warm te blijven, de andere dode werd ook in een auto gevonden. Een 53-jarige man in Bridgeport werd zaterdagmorgen voor zijn huis dood aangetroffen en een 49-jarige man stierf in Shelton toen hij sneeuw aan het scheppen was. In Germantown liet een 23-jarige man het leven nadat de tractor waarin hij zat van een wal reed.

Inmiddels zitten 700.000 huishoudens zonder stroom.

In de plaats Hamden in de staat Connecticut viel de meeste sneeuw: 102 centimeter. In die staat heeft de gouverneur de noodtoestand uitgeroepen, net zoals dat is gebeurd in New York, Massachusetts, Rhode Island en Maine.

Meer over