Dodental door orkaan Felix stijgt

MANAGUA (ANP) - Het dodental als gevolg van orkaan Felix is in Nicaragua opgelopen tot zeker 21. Het natuurgeweld richtte grote verwoestingen aan in het Latijns-Amerikaanse land.

Zeker 5500 huizen werden verwoest. Naar schatting 50.000 mensen zijn op een of andere manier getroffen door de orkaan, meldden de autoriteiten woensdag.

President Daniel Ortega bezoekt het rampgebied. ,,Er worden meer dan tweehonderd mensen vermist'', aldus het staatshoofd in het zwaargetroffen Puerto Cabezas. Veel vermisten woonden vlak aan de kust of op kleine eilandjes voor de kust. De marine probeert getroffen dorpen te bereiken.

In Puerto Cabezas (63.000 inwoners) rukte de orkaan met windsnelheden tot 300 kilometer per uur 90 procent van de daken af. Felix heeft inmiddels Honduras bereikt, maar de orkaan is ondertussen afgezwakt tot een tropisch lagedrukgebied. De regen kwam met bakken uit de hemel en zeker 28.000 mensen moesten geëvacueerd worden vanwege overstromingen en modderstromen. In Honduras zijn voor zover bekend geen doden gevallen.

Meer over