Dodental aardbeving Italië op 228

Het dodental van de aardbeving is gestegen tot 228. Dinsdag werd het midden van Italië getroffen door een zware naschok.

ANP en Reuters

Dat maakte de Italiaanse premier Silvio Berlusconi dinsdag bekend. Honderd mensen liggen ernstig gewond in het ziekenhuis.

De naschok gebeurde even voor half twaalf en werd gevoeld tot in de hoofdstad Rome. Het is onduidelijk of de naschok in het getroffen gebied schade heeft veroorzaakt.

Sinds de aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter is de Abruzzen getroffen door bijna driehonderd naschokken. Reddingswerkers hebben na de grote aardbeving inmiddels honderd mensen levend onder het puin vandaan gehaald in de regionale hoofdstad L'Aquila.

Tekst loopt door onder video

]]>

Zoektocht
Ook in de nacht van maandag op dinsdag, een etmaal na de verwoestende aardschok, ging de zoektocht naar overlevenden door. De werkzaamheden worden bemoeilijkt door aanhoudende regen. Nog ongeveer 250 mensen gelden als vermist.

Duizenden burgers zochten inmiddels toevlucht in inderhaast opgezette tentenkampen. Anderen vonden onderdak in legerbarakken, stadions en sportcentra. Volgens de autoriteiten raakten mogelijk 70.000 inwoners dakloos.

Tekst loopt door onder de fotospecial

]]>

(Reuters) Beeld
(Reuters)
Meer over