Doden na instorten dak Duitse ijshal

Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen toen het dak van een ijshal in Bad Reichenhall in de Duitse deelstaat Beieren maandagmiddag instortte. Een twintigtal mensen wordt nog vermist...

Een twintigtal mensen wordt nog vermist en ongeveer 25 zijn gewond geraakt. Naar schatting bevonden zich vijftig mensen in de hal toen het dak instortte, zei de politie. De zware sneeuwval heeft de instorting van het dak mogelijk veroorzaakt. De sneeuw hindert tevens de reddingsoperatie, zei een woordvoerster van het Rode Kruis tegen persbureau Associated Press (AP).

De hal werd onder meer gebruikt voor ijshockeywedstrijden. De plaatselijke ijshockeyclub zei dat de trainingen, die later maandagmiddag zouden plaatsvinden, vlak voor het ongeluk door de gemeente waren afgezegd wegens instortingsgevaar.

In een aangrenzend gebouw is een noodhospitaal ingericht, waar slachtoffers aan het infuus lagen. Zeker drie kinderen werden naar een tent van het Rode Kruis gedragen, zag een fotograaf van AP. De ijshal werd in de jaren '70 gebouwd, heeft een oppervlakte van 60x30 meter en grenst aan een zwembad en tennisbaan.

Onder de plaatselijke bewoners die zich bij de ijshal hadden verzameld deed het verhaal de ronde dat de ijshal, die door de gemeente wordt geëxploiteerd, al lange tijd nodig gerenoveerd moest worden. De Beierse televisie berichtte dat de laatste schaatsers enkele seconden voordat het dak naar beneden kwam van het ijs waren gestuurd. Krakende geluiden kondigden de instorting aan, seconden voordat deze plaatshad.

Meer over