Doden door orkaan in Filipijnen

Voor de derde keer in vijf weken is het grootste eiland van de Filipijnen getroffen door een tyfoon.

ANP/AFP

De storm heeft zaterdag overstromingen veroorzaakt in de gebieden op Luzon die nog niet hersteld waren van de eerdere natuurrampen. Door tyfoon Mirinae zijn zeker elf mensen om het leven gekomen, maakte het leger bekend. Ook worden nog zeker acht mensen vermist, onder wie een 1-jarig kind.

De provincies Laguna en Batangas ten zuiden van Manilla lijken het zwaarst getroffen. Reddingswerkers proberen mensen van de daken van hun huizen te redden. Ook de politie en het leger zijn ingezet. De burgemeester van de stad Santa Cruz heeft gevraagd om meer helikopters en rubberboten om alle slachtoffers te kunnen bereiken.

Door de twee eerdere stormen kwamen zeker 1100 mensen om het leven. Ketsana, die eind september over Luzon raasde, zette grote delen van Manilla onder water. De stad ondervindt nog steeds veel overlast van die overstromingen. De overheid evacueerde wegens Mirinae uit voorzorg 115.000 mensen.

Een begraafplaats in de Filipijnen is zaterdag helemaal ondergelopen als gevolg van een hevige orkaan. Honderdduizenden mensen zijn geëvacueerd. (EPA) Beeld EPA
Een begraafplaats in de Filipijnen is zaterdag helemaal ondergelopen als gevolg van een hevige orkaan. Honderdduizenden mensen zijn geëvacueerd. (EPA)Beeld EPA
Meer over