Doden door Israëlische aanval op auto in Gaza

Zeker vier Palestijnen zijn woensdag om het leven gekomen door een Israëlische luchtaanval op een auto in Gaza. Dat heeft een woordvoerder van een plaatselijk ziekenhuis gemeld....

Zeker vier Palestijnen zijn woensdag om het leven gekomen door een Israëlische luchtaanval op een auto in Gaza. Dat heeft een woordvoerder van een plaatselijk ziekenhuis gemeld. Door de aanval zijn drie gewonden gevallen, de vijfde inzittende van de auto en twee omstanders.

De doden zijn volgens getuigen leden van de volksverzetscomités, een verbond van Palestijnse militanten, of van de al-Aqsa-Martelarenbrigade. Volgens een Israëlische legerwoordvoerder waren de mannen op weg om een aanslag op Israël te plegen.

Uit wraak op de dodelijke raketaanval vuurden militanten in de middag drie raketten af op Israëlisch gebied. De projectielen richtten geen schade aan.

Israël liet woensdag ook weten dat een akkoord over busdiensten tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever pas over een week zal worden uitgevoerd. Beperkt vervoer tussen beide Palestijnse gebieden zou in eerste instantie donderdag beginnen. Israël wil eerst meer veiligheidsrichtlijnen opstellen voordat de buskonvooien aan hun tocht mogen beginnen.

Meer over