Doden door bomaanslagen in New Delhi

In de Indiase hoofdstad New Delhi zijn zaterdag zeker 22 mensen gedood en negentig gewond geraakt door een reeks bomaanslagen. Dat meldde de politie.

De islamitische groep Indian Mujahedeen heeft enkele minuten voordat de eerste bommen afgingen in een e-mail aan het persbureau PTI de verantwoordelijkheid opgeëist. De groepering liet eerder weten ook te zitten achter een reeks aanslagen in juli in de westelijke stad Ahmedabad. Daardoor vielen in totaal 45 doden.

Vijf bommen ontploften rond 18.30 uur lokale tijd onder meer in de populaire winkel- en uitgaansgelegenheid Connaught Place in het centrum. Twee bommen waren verstopt in vuilnisbakken. Het ging volgens politiecommissaris Dadwal niet om bijzonder zware bommen. De politie ontdekte nog twee bommen die op tijd onschadelijk gemaakt konden worden.

Sinds oktober 2005 zijn meer dan vierhonderd mensen omgekomen door aanslagen in New Delhi, Ahmedabad, Bangalore en andere steden. De regering stelde steeds militante islamitische groepen verantwoordelijk voor deze acties.

Meer over