Doden bij zware gasexplosie hotel Mexico

CANCUN - Een gasexplosie in een luxe hotel in het Mexicaanse Playa del Carmen heeft zondag aan zeker vier Canadese toeristen en twee Mexicanen het leven gekost.

ANP/Reuters
null Beeld ap
Beeld ap

Dat heeft een hoge functionaris van de deelstaat Quintana Roo, waarin de stad ligt, gezegd. Ongeveer vijftien tot twintig personen zijn gewond geraakt. De twee omgekomen Mexicanen zijn een gids en het hoofd veiligheid van het hotel Grand Riviera Princess in Playa del Carmen.

Tiener
Onder de doden is volgens de Canadese televisie een tiener van 14 of 15 jaar. Een getuige die in het hotel verblijft, zei dat de ontploffing een gat in de vloer van de lobby heeft geslagen. De oorzaak van de explosie is nog niet vastgesteld, maar volgens de deelstaatfunctionaris was het geen aanslag.

Later deze maand komen vertegenwoordigers van bijna tweehonderd landen in Cancún bijeen voor een klimaattop. De hoop dat daar een globaal, juridisch bindend klimaatverdrag wordt opgesteld, is klein.

Nederlanders
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet zondagavond na contact met de Mexicaanse autoriteiten weten dat er zich voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers bevinden.

Meer over