Dodelijke schoten vermoedelijk van drugsrunners

De politie in Rotterdam tast nog in het duister over de schietpartij op de snelweg A 16 waar donderdagnacht een 25-jarige Fransman in zijn auto werd doodgeschoten....

Van onze verslaggever

ROTTERDAM

Volgens een 23-jarige Franse metgezel van de doodgeschoten man, de bestuurder van de auto, gingen hij en zijn vriend naar Rotterdam om drugs te kopen. Op de A 16 bij Hendrik-Ido-Ambacht werden zij ingehaald door een auto met enkele Noord-Afrikanen, die probeerden contact te maken. Omdat respons uitbleef, drongen de Noord-Afrikanen steeds meer op met hun wagen, waarna een achtervolging ontstond. Op het Kleinpolderplein werden de Fransen vanuit het voertuig onder vuur genomen. De 25-jarige passagier werd bij dat vuurgevecht in het hoofd geraakt. Zijn metgezel bleef ongedeerd. De slingerende auto werd door agenten staande gehouden. Zij brachten de zwaargewonde Fransman naar het Dijkzigt Ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed.

Op de snelwegen rond Rotterdam komen vaker incidenten voor tussen buitenlandse drugstoeristen en runners die cliëntèle zoeken voor dealers in de stad. Voor het eerst is hierbij iemand doodgeschoten.

Meer over