Update

Dode na zwaar ongeluk tijdens straatrace

Door een ernstig ongeluk in Utrecht is gisteren een persoon om het leven gekomen. Een ander ligt zwaargewond in een ziekenhuis. Beiden zaten in dezelfde auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De politie vermoedt dat de twee slachtoffer zijn geworden van een straatrace.

ANP/Redactie
De Cartesiusweg in Utrecht waar het ongeluk plaatsvond. GOOGLE STREEVIEW Beeld
De Cartesiusweg in Utrecht waar het ongeluk plaatsvond. GOOGLE STREEVIEW

De brandweer heeft de twee uit hun auto gehaald, meldt RTV Utrecht. De auto waarin ze zaten, werd van achteren aangereden door een automobilist in een BMW, die samen met een andere auto met hoge snelheid over de Cartesiusweg reed.

Aangehouden
De twee slachtoffers raakten na de botsing van de weg en reden tegen een boom. De bestuurder van de BMW kwam er zonder kleerscheuren vanaf en is aangehouden. Er is een traumahelikopter ingezet en de Cartesiusweg is urenlang afgesloten geweest voor hulpwerkzaamheden en politieonderzoek.

Getuigen
De andere wagen is met hoge snelheid doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van die auto. Volgens de politie gaat het om een BMW of een Audi, donker van kleur en mogelijk een cabrio. De politie hoopt dat getuigen 0900-8844 bellen.

Meer over