Dode en gewonden bij schietpartij in Amerikaanse stad Austin

Een nog onbekende schutter heeft in de Texaanse hoofdstad Austin in de VS een vrouw doodgeschoten en drie anderen verwond. Zondagochtend vroeg begon hij op mensen te schieten die in de binnenstad de nachtclubs uitkwamen, aldus de politie.

Redactie
De politie van Austin maakt een statement over de schietpartij in Austin. Beeld epa
De politie van Austin maakt een statement over de schietpartij in Austin.Beeld epa

Een vrouw is overleden door de schietpartij en drie vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn ernstig, maar niet levensbedreigend. Een vierde persoon liep ook verwondingen op maar weigerde medische behandeling. De overleden vrouw was ongeveer twintig jaar.

Volgens politiechef Brian Manley kreeg de politie berichten binnen over schoten in het drukke uitgaanscentrum van de stad, iets na twee uur 's nachts. 'We troffen een chaotische situatie aan. Mensen renden door elkaar heen vanwege al die schoten.'

Via Twitter waarschuwde de politie voor de schietpartij. 'Een schietpartij is gaande in het centrum. Blijf weg uit dat gebied.' Manley zei dat de politie de hulp van het publiek inroept, met inbegrip van video-opnamen, om de schutter te vinden.

Minuten na de schietpartij opende een man verderop het vuur bij een confrontatie in een parkeergarage. Omstanders wisten deze schutter te overmeesteren. De politie dacht eerst dat beide schietpartijen verband met elkaar hielden, maar dat bleek niet het geval, zei Manley. 'Van alles wat we op dit moment kunnen zeggen, is dat dit twee onafhankelijke incidenten zijn.' De verdachte bij de parkeergarage is naar een ziekenhuis gebracht met verwondingen die hij opliep door de omstanders. Er waren geen andere gewonden.

Reeks schietpartijen

De twee schietincidenten in Austin volgen op een reeks van schietpartijen in de Verenigde Staten in de afgelopen weken. Begin vorige maand kwamen bij een schietpartij in een homonachtclub in Orlando vijftig bezoekers om het leven, inclusief de schutter die met Islamitische Staat sympathiseerde. Het was de grootste schietpartij in de recente Amerikaanse geschiedenis.

Op 7 juli opende een veteraan het vuur op politieagenten in Dallas. Vijf agenten kwamen daarbij om het leven. Een week later volgende er een andere schietpartij in Baton Rouge, Louisiana. Daarbij kwamen drie agenten om.Op 25 juli volgde een schietincident op de parkeerplaats van een nachtclub in Florida, met twee doden tot gevolg.

Archieffoto. Beeld afp
Archieffoto.Beeld afp
Meer over