Dode door schietpartij bij Black Lives Matter-betoging in Kentucky

Tijdens een vreedzame betoging van Black Lives Matter in Louisville in Kentucky is een dode gevallen. Het slachtoffer werd doodgeschoten in Jefferson Square Park. Een tweede slachtoffer is gewond geraakt.

Een demonstrant confronteert een politieagent tijdens een protest in  Louisville, Kentucky, na de dood van Breonna Taylor. Beeld REUTERS
Een demonstrant confronteert een politieagent tijdens een protest in Louisville, Kentucky, na de dood van Breonna Taylor.Beeld REUTERS

Op filmpjes op sociale media is te zien dat een witte man het vuur opent op de betogers. Of hij is opgepakt is nog niet duidelijk. De schutter zou een dakloze zijn die het park uit werd gezet ten behoeve van de Black Lives Matter-betoging.

De burgemeester van Louisville, Greg Fischer, zei dat hij bedroefd was door het geweld dat uitbrak op de plek waar mensen bijeen zijn gekomen om hun bezorgdheid daarover kenbaar te maken.

De demonstranten waren bijeengekomen om gerechtigheid te eisen voor de zwarte ambulancemedewerker Breonna Taylor (26). Ze werd in maart in haar eigen huis doodgeschoten door politiemensen in burger, die een inval deden op zoek naar drugs. Die werden niet gevonden.

Meer over