Dode bij ongeval in Heinenoordtunnel

Door een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen heeft vanmiddag brand gewoed in de Heinenoordtunnel (A29), de bestuurder van de vrachtwagen kwam daarbij om het leven. Twee personen raakten gewond. Zij zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Redactie

Na een botsing met een personenauto in de Heinenoordtunnel vloog de vrachtwagen in brand. De aanrijding vond plaats rond kwart voor 2 vanmiddag. Mensen in andere auto's achter het ongeval verlieten hun auto, maar hebben die inmiddels weer opgehaald. De tunnel is in beide richtingen afgesloten.

ANWB verwacht in de avondspits grote verkeersproblemen in de regio Rotterdam, door de brand in de tunnel. De verkoorsorganisatie raadt automobilisten aan tussen Bergen op Zoom en Rotterdam in beide richtingen om te rijden via de A16. Daardoor zal het op de A16 veel drukker zijn dan normaal, wat ook zijn weerslag heeft op de Ring Rotterdam, aldus de ANWB.

Tunnel dicht blijft voorlopig dicht
Het is nog onduidelijk wanneer de tunnel weer wordt vrijgegeven. De andere kant op (richting Rotterdam) blijft de tunnel zeker de komende uren ook dicht.

De nabijgelegen Kiltunnel is tolvrij gemaakt.

Meer over