Update

Dode bij busongeluk België; alle Nederlanders weer naar huis

Alle Nederlanders die vrijdag gewond raakten bij een busongeluk op een Belgische snelweg zijn uit het ziekenhuis in Kortrijk ontslagen en op weg naar huis, meldt de ANWB Alarmcentrale. Bij het ongeluk op de E17 kwam een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur om het leven.

Het ongeluk ontstond in de file voor de grenscontroles op de Belgisch-Franse grens. De Nederlandse bus remde af omdat het verkeer voor hem op de snelweg richting het Franse Lille stilstond. De bus reed nog maar met lage snelheid toen er een Bulgaarse vrachtwagen met hoge snelheid achterop reed. De touringcar botste daardoor op zijn voorganger, een Belgische vrachtwagen, waardoor de buschauffeur bekneld raakte, aldus een woordvoerder van touroperator Slangen Reizen.

Toeristen op weg naar Parijs

In de bus zaten Nederlandse en Belgische toeristen die bij deze reisorganisatie een tripje naar Parijs hadden geboekt. Er zaten 88 passagiers in de bus. Hoeveel hiervan Nederlands en Belgisch waren, is nog niet bekend. Aanvankelijk moesten 24 Nederlandse inzittenden van de bus in ziekenhuizen worden behandeld. Twaalf van hen konden in de loop van de middag al naar huis en vroeg in de avond werden ook de twaalf resterende buspassagiers uit het ziekenhuis ontslagen.

De ANWB Alarmcentrale heeft de buspassagiers in een lokale brandweerkazerne opgevangen en helpt - indien nodig - bij de repatriëring.

Woensdag gebeurde op dezelfde snelweg ook een groot ongeluk, waarbij een vrachtwagenchauffeur om het leven kwam.

undefined

Meer over