Nieuws

Djokovic plaatst zich voor finale US Open na thriller tegen Zverev

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg in een spannende vijfsetter de Duitser Alexander Zverev: 4-6 6-2 6-4 4-6 6-2. In de finale ontmoet Djokovic zondag de Rus Daniil Medvedev, die zich in drie sets ontdeed van de Canadees Félix Auger-Aliassime (6-4 7-5 6-2).

Novak Djokovic schreeuwt het uit na de tweede break in de vijfde set van de halve finale tegen de Duitser Alexander Zverev op de US Open in New York. Beeld USA TODAY Sports
Novak Djokovic schreeuwt het uit na de tweede break in de vijfde set van de halve finale tegen de Duitser Alexander Zverev op de US Open in New York.Beeld USA TODAY Sports

Door zijn overwinning op Zverev ligt ‘Djoker’ nog steeds op koers voor een uniek record. Mocht hij het toernooi winnen, dan wordt hij recordhouder met 21 grandslamzeges. Roger Federer en Rafael Nadal, die beiden afwezig waren in New York, hebben net als Djokovic 20 titels.

De 34-jarige Serviër moest in het Arthur Ashe Stadium de eerste set nog aan de tien jaar jongere Duitser laten (4-6). Daarna kwam Djokovic beter in zijn spel en won hij de twee daaropvolgende sets (6-2 6-4). In de vierde set trok Zverev de partij weer gelijk (6-4) en leek hij Djokovic aan het wankelen te brengen.

Met een break in de tweede én de vierde game, liep de nummer één van de wereld in de beslissende set echter snel uit naar een 4-0 voorsprong. Het vertrouwen en de energie vloeiden zichtbaar weg bij de olympisch kampioen van Tokio, die vorig jaar nog de finale haalde in New York. Die verloor hij toen na een meeslepende vijfsetter van de Oostenrijker Dominic Thiem.

De Duitser pakte nog wel een break terug in de zevende game, maar Djokovic verzilverde op de service van Zverev in de game erop direct het eerste matchpoint.

Zverev na een gemist punt in de vijfde set. Beeld USA TODAY Sports
Zverev na een gemist punt in de vijfde set.Beeld USA TODAY Sports
Meer over