Diverse Artiesten ***

Just Tell Me That You Want Me - A Tribute To Fleetwood Mac.

Hear Music

Een ode aan Fleetwood Mac is eigenlijk een ode aan twee bands. De Britse gitaarblues uit de jaren zestig, gedragen door het lyrische spel van Peter Green, werd door een andere Fleetwood Mac gespeeld dan de feilloze popliedjes aangedragen door Lindsey Buckingham en Stevie Nicks in de jaren zeventig, toen Mick Fleetwood en John McVie naar de VS waren uitgeweken.

De pop- en de blueskant van Fleetwood Mac worden mooi tegen elkaar uitgespeeld aan het begin van de door Randall Poster geproduceerde compilatie Just Tell Me That You Want Me. Poster laat het donkere instrumentale bluesnummer Albatross gespeeld door Sonic Youths Lee Ranaldo en Dinosaur Jr's J. Mascis meteen knap contrasteren met een gloedvol gezongen Landslide, een van de mooiste bijdragen van Nicks aan de Fleetwood Mac- catalogus.

Die spanning aan het begin ebt langzaam weg. Lykke Li (Silver Springs) en Karen Elson met Beck in Gold Dust Woman springen eruit, maar als op de tweede helft elektronica de overhand krijgt, bekruipt je een gevoel van jammer. Washed Out en MGMT stellen teleur met anonieme psychedelische bewerkingen.

undefined

Meer over