DIVA- DEADLINE MET EEN HANDICAP

Met een wurgende deadline, omgeven door een godsdienstwaanzinnige meute (vijftigduizend Madonna-fans) en bestookt door duizend decibellen aan diva moesten Stefan Raatgever (Algemeen Dagblad) en Robert Verkerk (ANP) zondag op de ArenA-grasmat in Amsterdam hun Madonna-recensies tikken....

Ging net. Totdat er beveiligers opdoken die na een korte woordenwisseling de laptopjes van de journalisten dichtklapten. Laptops waren verboden uit Madame’s angst voor illegale opnames, zo verklaarden zij hun ingreep. Raatgever moest uitwijken naar een tochtig parkeerterrein voor het snelheidsrecord ‘stukje poepen met handicap’.

De AD-man is boos. Mojo, organisator van het concert, spreekt van miscommunicatie. Woordvoerder Marjanne Manders: ‘Tuurlijk, het is gebruikelijk dat we journalisten bij stadionconcerten de gelegenheid geven om ter plekke te werken, maar deze keer ging de persaccreditatie via de platenmaatschappij. We wisten er niets van af.’ Ze belooft beterschap en dat volgende keer wellicht – en heel logisch – de perstribune in gebruik wordt genomen.

Pablo Cabenda

Meer over