Volkskrant Avond20 september 2020

Dit zijn de (regionale) maatregelen die vanavond zijn ingegaan | Tour 2020: hoe Pogacar de macht greep & de mooiste foto's van Klaas Jan van der Weij

Nieuws

In coronabrandhaard de Bijlmer: ‘Ze geven de black community weer de schuld’
In Amsterdam-Zuidoost lopen bovengemiddeld veel mensen corona op. Sommige bewoners willen daarom de parken sluiten, waar flink gefeest wordt. Anderen maken zich geen zorgen. ‘We eten veel hete pepers, hartstikke gezond.’

Dit zijn de (regionale) maatregelen die zondagavond zijn ingegaan
Zondagavond om 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen ingegaan. Met ingekorte openingstijden voor horeca en strengere controles willen het kabinet en de veiligheidsregio’s de verspreiding van het coronavirus indammen. We zetten ze op een rij.

Hoe debutant Pogacar in de Tour de macht greep
Tadej Pogacar spotte zaterdag met allerlei wielerwetten en greepdemachtinde Tour. De bijna 22-jarige Tourdebutant koerste opvallend volwassen.

Tadej Pogacar wordt toegejuicht tijdens de voorlaatste etappe van de Tour de France zaterdag. Beeld EPA
Tadej Pogacar wordt toegejuicht tijdens de voorlaatste etappe van de Tour de France zaterdag.Beeld EPA

Onder Kaag gaat D66 met nieuwe plannen de strijd aan met linkse partijen
Een hoger minimumloon, gratis kinderopvang, een ruimhartiger asielbeleid en hogere belastingen voor de rijken. Met de nieuwe plannen die D66 zondag presenteerde in het verkiezingsprogramma wil de regeringspartij de concurrentie aangaan met linkse partijen.

Internationaal onderzoek: Nederland is spil in witwassen Russische miljarden
Twee Nederlandse effectenhandelaren en een Pools dochterbedrijf van ING blijken spilfiguren in een internationaal witwasnetwerk dat voor miljarden euro’s aan dubieus Russisch geld heeft weggesluisd. Het gaat om de Nieuwegeinse effectenhandelaar Schildershoven Finance BV en het Amsterdamse Tristane Capital, allebei klant van ING Bank Slaski, de Poolse dochter van ING.

Britten vragen zich af: heeft Boris Johnson er nog wel zin in?
Het valt niet mee te leven van het schamele salaris van minister-president. Schoolgaande kinderen kosten een fortuin, en Boris Johnson kan er als premier geen lucratieve krantenschnabbels meer bij hebben. Ook zijn werk is niet meer zo leuk als het was. Zijn lusteloze optreden begint op te vallen.

Aanraders van de redactie

Bedrijven nemen abonnement op commerciële sneltesten: ‘Personeel dat niet kan werken vanwege lange wachttijden in de teststraten, kost me meer’
Sinds de wachttijden voor reguliere coronatesten oploopt, zoeken steeds meer bedrijven en scholen hun heil in commerciële sneltesten.

Column Teun van de Keuken: Misschien moeten de KNVB-bonzen wat meer experimenteren tussen de lakens
Welke misstand is nu zo groot dat de KNVB wel móét optreden? Gaat het Nederlands elftal bij nader inzien toch niet meer naar Qatar of Belarus? Lopen onze jongens van het veld bij racistische spreekkoren? Niets van dat al. De KNVB trekt de streep bij FC Emmen dat op het shirt reclame wil maken voor seksspeeltjes.

null Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant
Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant

Fotograaf Klaas-Jan van der Weij: ‘Voor mooi beeld moet je soms gekke dingen doen’
Volkskrantfotograaf Klaas Jan van der Weij deed voor de vijfentwintigste keer verslag van de Tour de France. Een terugblik op drie weken koers. ‘Ik mocht niet verder met de auto dus toen ben ik zelf gaan klimmen. Ik was kapot maar heb wél het beeld kunnen maken.’

‘Uiteindelijk is iedereen onzeker en hypersensitief. Daar kom je achter door de nieuwsgierigheid’
Open staan voor de ander door te luisteren zou onze houding moeten zijn, maar dat wordt door dogmatisch denken over identiteit ondermijnd, stelt dichter Maud Vanhauwaert. ‘Een copernicaanse omwenteling is nodig.’

Maud Vanhauwaert Beeld Jitske Schols
Maud VanhauwaertBeeld Jitske Schols

Steeds weer die vlezige lebberlap. Waarom steken mannen op datingapps zo vaak hun tong uit?
Gidi Heesakkers kon er niet omheen, toen ze na een lange relatie de datingapps installeerde. Honderden tongen, in de volle lengte en breedte buitenboord, of maar een klein, nonchalant stukje. Waarom?

Ik had geen levende slang bij me, maar wel een trui, en die knoopte ik om mijn neus en mond
Columnist Aaf Brandt Corstius wilde de pont naar Amsterdam-Noord op fietsen, toen ze bedacht dat je op de pont een mondkap moet dragen. Maar die was ze vergeten.

Meer over