Volkskrant AvondDinsdag 12 januari

Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen • Hoe besmettelijk zijn de nieuwe virusvarianten voor kinderen? • Het kabinet dreigt te vallen om de toeslagenaffaire

Premier Mark Rutte tijdens de corona persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen en verlengde lockdown.  Beeld BSR Agency
Premier Mark Rutte tijdens de corona persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen en verlengde lockdown.Beeld BSR Agency

Nieuws

Het kabinet verlengt de huidige lockdown met drie weken, tot maandag 9 februari.Dat maakten premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) maandagavond bekend op de persconferentie over de coronacrisis.

Live: Lockdown wordt verlengd tot en met 9 februari • OMT gaat de invoering van een avondklok onderzoeken. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

Hoe kijken ondernemers en horeca-uitbaters aan tegen de aangekondigde verlenging van de lockdown?

FBI waarschuwde voor bestorming van Capitool al voor geweld • Trump blijft achter toespraak staan. Volg in dit blog alle ontwikkelingen rond de machtsoverdracht in de VS op 20 januari.

De Indonesische Boeing 737-500 die zaterdag te pletter viel in de Javazee met 62 mensen aan boord vloog pas weer sinds drie weken.

Aanraders

Misschien al over twee weken moeten de basisscholen en kinderopvang weer open, vindt het kabinet. Onverantwoord, terwijl de Britse variant rondwaart?

Het kabinet Rutte III dreigt alsnog te vallen over de kinderopvangtoeslagenaffaire. Meerdere coalitiepartijen menen dat politieke consequenties moeilijk kunnen uitblijven.

Hoe kijken ondernemers en horeca-uitbaters aan tegen de aangekondigde verlenging van de lockdown? ‘Alles wat leuk is, staat op omvallen.’

Donald Trump pleegt een coup in slow motion en op klaarlichte dag, schrijft Heleen Mees in haar column.

Ex-soapster en verslavingsdeskundige Jim Geduld: ‘Dry January vind ik één grote poppenkast’

‘In de veganistischekaaskwestie zie ik het verschil tussen Big Brother van nu en die van 22 jaar geleden’, schrijft Aaf Brandt Corstius in haar column.

Meer over