OverzichtVaccinatieprogramma

Dit is het vaccinatieplan van de overheid: kijk wanneer u aan de beurt bent

De eerste vaccinaties worden in Nederland aanstaande woensdag al toegediend. Daarmee is de start van de vaccinatiecampagne twee dagen vervroegd. In het vaccinatieplan van de overheid kunnen mensen opzoeken wanneer zij aan de beurt zijn.

Minister Hugo de Jonge en Jaap van Delden (RIVM) maakten maandag bekend dat de eerste vaccinaties vervroegd zullen plaatsvinden. Beeld ANP
Minister Hugo de Jonge en Jaap van Delden (RIVM) maakten maandag bekend dat de eerste vaccinaties vervroegd zullen plaatsvinden.Beeld ANP

Het ministerie van Volksgezondheid presenteerde maandag het vaccinatieplan. Dat behelst een voorlopige planning van welke bevolkingsgroepen op welk moment gevaccineerd kunnen worden.

Lees ook

Hoe gaat het met vaccineren in Nederland en wereldwijd? De belangrijkste grafieken op een rij
Hoe gaat het met vaccineren? Hoeveel mensen zijn er ingeënt, en in welk land gaat de campagne het snelst? Een overzicht van de coronavaccinaties in Nederland en andere landen. 

Dit gebeurt er in jouw lijf als de prik is gezet
De eerste coronavaccins zijn gebaseerd op een sciencefictionachtige techniek waaraan wetenschappers tientallen jaren sleutelden. Hoe werkt die techniek, en wat gebeurt er precies in het lichaam zodra het vaccin is ingespoten?

Nederland traag? Ook in andere EU-landen is er onvrede over het tempo van de coronavaccinaties
Als allerlaatste EU-land start Nederland komende week met het vaccineren van de bevolking tegen corona. Volgens CDA-minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zou elders vooral symbolisch worden geprikt. Dat klopt niet. Toch is er ook onvrede in de buurlanden. Een overzicht.

Zo raakte Nederland achterop bij het vaccineren
‘Zorgvuldigheid’. Dat is het argument van Hugo de Jonge waarom Nederland pas weken later dan Duitsland begint met vaccineren. Een reconstructie van de Volkskrant toont een ander beeld.

Dit moet u weten over het coronavirus
Een handig overzicht van de belangrijkste zaken rondom het coronavirus vind u in dit dossier.

Meer over