Distant Rumble ***

De 'Zeeuwse Elvis' Danny Vera is met zijn band sinds een paar jaar bekend als huisorkest in RTL-programma Voetbal International, maar als scheppend artiest leek hij te zijn vastgelopen na vier albums in de jaren 2002-2009. Nu duikt hij, ook tot zijn eigen verbazing, zomaar op het Excelsior-label op, met Distant Rumble, zijn geslaagde vijfde album.

De bestanddelen zijn onveranderd (Elvis, Johnny Cash, Roy Orbison, Chris Isaak), maar dat ietwat ouwelijke geluid klinkt hier wel beter dan ooit: vol, warm, een tikje rauwer. Nog belangrijker, zijn stem heeft met de jaren aan diepte en karakter gewonnen en hij schreef voor Distant Rumble zijn beste songs. Het titellied, dat de rij opent, is er meteen een puik voorbeeld van.

In Worn Out Man zingt hij krachtig uit het hart. Een hype zal hij niet ontketenen met zijn vetkuif en weinig hippe muziekstijl, maar Distant Rumble is een mooie doorstart van een ouderwetse entertainer, die vooral op het podium tot veel in staat is. Ga maar eens kijken, hij speelt veel de komende tijd. MP

Pop

Danny Vera

Excelsior/V2

undefined

Meer over