Dinsdag

Schilderij van 8,3 miljoen euro is nep

Een schilderij dat een jaar geleden 8,3 miljoen euro opbracht op een veiling in Peking, is een vervalsing. Dit zegt een groep afgestudeerden van de kunstacademie in de Chinese hoofdstad. Volgens hen is het kunstwerk, dat de naam Het lichaam van mevrouw Jiang Biwei draagt, het werk van een student van de kunstacademie, in plaats van de bekende Chinese kunstenaar Xu Beihong. Het werk stamt volgens de kunstenaars uit 1983, dertig jaar na de dood van Beihong.

Wereldwijde release documentaire Pearl Jam

De documentaire Twenty, ter ere van het twintigjarig bestaan van de band Pearl Jam, is vanaf vandaag wereldwijd te zien. Regisseur Cameron Crowe kon voor de film gebruikmaken van ruim 1.200 uur aan archiefmateriaal, deels afkomstig uit het privébezit van frontman Eddie Vedder. De documentaire bevat beelden van het allereerste begin van de band, de vele successen, maar ook dieptepunten, zoals het optreden op muziekfestival Roskilde in 2000, waarbij negen fans werden doodgedrukt.

Mathijs van der Lely stopt tijdelijk bij Selexyz

Topman Mathijs van der Lely stopt tijdelijk bij de boekhandelsgroep Selexyz. Van der Lely trekt zich terug nadat ABN Amro om maatregelen had gevraagd vanwege de financiële problemen van het bedrijf. Het gaat al tijden slecht met Selexyz. In mei maakte het bedrijf bekend 10 procent van de banen te schrappen.

Waar Heeft de Wereld het over?

Canada #Toronto

Op het filmfestival van Toronto heeft het Libanese Et Maintenant, On Va Où? de publieksprijs, de belangrijkste onderscheiding van het festival, gewonnen. De 37-jarige Nadine Labaki is zowel regisseur, scenarioschrijver als hoofdrolspeler in de komedie over een groep vrouwen die proberen een religieuze ruzie in hun dorp te sussen. Eerdere edities van het festival werden gewonnen door films als Slumdog Millionaire en The King's Speech, lang voordat voor hen het Oscargoud lonkte.

Verenigde Staten #AlecBaldwin

Alec Baldwin heeft bedankt voor een rolletje in het openingsfilmpje van de afgelopen Emmy-uitreiking nadat tv-zender Fox had besloten een grap over het afluisterschandaal van moederbedrijf News Corp. te schrappen. Volgens Fox was de grap een teken van 'slechte smaak', omdat het afluisterschandaal 'een serieuze zaak' is. Volgens Baldwin - die werd vervangen door Leonard Nimoy - had het wél uitzenden van zijn punchline de reputatie van de zender goed gedaan: 'Een beetje althans.'

'Als de kijkcijfers tegenvallen, ga ik misschien wel naakt'

Dat zei Stacey Rookhuizen in een interview met De Telegraaf over het modeprogramma Project Catwalk, dat zij sinds het nieuwe televisieseizoen presenteert. Heidi Klum, presentatrice van de Amerikaanse versie van het programma, was ook al naakt te bewonderen op de promotiefoto van het Amerikaanse Project Runway.

undefined

Meer over