Dik-voor-mekaar

Nog een paar jaar, schat ik, en Radio Tour de France bestaat uitsluitend nog uit jingles en deuntjes, afgewisseld door weer een nummertje van de Tou-ourartiest en zo nu en dan vanuit Frankrijk onderbroken door een humorist die de laatste Tourmop vertelt....

Hie-hier is Fé-hé-lix Meu-heurders, Sportrádióóó Ennowes, rrradio Tóurrr de Fràànce!!

Jacob Bergsma op de motor heb ik al een paar keer zingend verslag horen doen, dus die mag blijven. Maar aan de finish zullen Wielaert en Chapel nog hard moeten werken aan hun presentatie. Anders worden ze volgend jaar vervangen door ome Joop en Piet Bambergen.

Vraaggesprek in jinglevorm.

'Erik Breukink, Erik Breukink, ben je moe? Ben je moe?'

Beetje publiciteitsbewuste renner antwoordt ook met een deun. Achtergrondkoortje van Cola-meiden.

'Ik ben kapot, finaal kapo-hot'

Koortje: 'Ach, hij is kapo-hot'

Ome Joop: 'Wat is er joh??'

Producer Ferry de Groot zou van de Tour het liefst één grote Dik-voor-mekaar-show maken.

Liefhebbers van die schììììììììterende Toer de Franssss!!!!

Ab Kaashoek, dominee Wildgebraat. Lolligheid kent geen tijd. Vroeger had je voor de humor de Kneetstory, maar Knetemann was tenminste nog coureur.

Moeder jarig? Opa en oma zestig jaar getrouwd? Bel vandaag gratis 06300099. Radio Tour bij u over de vloer. Kunnen we lachen.

Nee, dan Radio Tour van de BRT. Vreselijk ouderwets. Eén jingle, voor de verkeersinformatie. Orgeltje, aanschuiven op de ringweg rond Brussel.

Een mevrouw die zegt: we gaan weer naar de Tour. Luc van Langenhove op de motor die zonder te zingen vertelt wat er aan de hand is. Saai. Terug naar de studio.

Bert Wagendorp

Meer over