Dicht bij de burgemeester

Vanavond vindt in De Rode Hoed in Amsterdam het laatste debat plaats uit een serie van zes, georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Debatcentra (FDO) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties....

De afgelopen weken zijn er in het land debatten over de bestuurlijke vernieuwing georganiseerd, tijdens welke deskundigen en ondeskundigen hun licht lieten schijnen over de vraag of de band met de burger sterker wordt als de burgemeester wordt gekozen in plaats van benoemd.

Belangrijkste deskundige vanavond is de verantwoordelijke minister voor de invoering van de gekozen burgemeester, Thom de Graaf. Hij is vóór en zal dat standpunt toelichten in een interview met radiojournalist Bert van Slooten (Radio 1).

Het antwoord op de vraag of de andere aanwezigen ook voor zijn, komt na de pauze als er een debat gaat plaatsvinden, met deelname van Hannah Belliot (PvdA-wethouder Amsterdam), Anton van Schijndel (VVD), Hein van Meeteren (ex-D66), Lucy Spee (fractievoorzitter CDA Amsterdam) en Ewout Irrgang (SP)

Meer over