Dianarama (65)

* De ouders van Henri Paul, de dronken Franse chauffeur die de auto bestuurde waarmee prinses Diana verongelukte, zijn uitermate tevreden over de reacties van de nabestaanden van Diana en Dodi....

Bij diezelfde gelegenheid stapte ook Mohamed Al Fayed, Dodi's vader, op de ouders af. Mevrouw Paul: 'Het was een warme ontmoeting. Hij schudde ons de hand. We waren bang dat hij onze zoon de dood van Dodi en Diana zou verwijten, maar er was geen sprake van negatieve gevoelens.'

De Britse koninklijke familie heeft nooit enig blijk van medeleven gegeven, zeiden de ouders, die voorts ontkenden dat hun zoon alcoholist was.

* De Nieuw-Zeelandse posterijen zien af van het plan om een Diana-postzegel uit te geven. De postzegel met een foto van Diana had op 26 augustus moeten verschijnen om haar dood te herdenken. Maar de postdirectie laat weten grote bedenkingen te hebben tegen de 'overcommercialisering' van de dood van de prinses. Daarnaast heeft het fonds dat ter nagedachtenis van Diana is ingesteld niet op tijd toestemming gegeven, zodat de postzegel niet op tijd had kunnen worden gedrukt.

Russell Watson, directeur-generaal van de post, bood verzamelaars in een brief zijn verontschuldigingen aan. Het besluit om de zegel uit te geven was genomen ten tijde van diepe rouw, maar sindsdien zijn er zoveel Diana-verzamelobjecten op de markt gebracht dat het er op lijkt alsof de dood van de prinses door de handel wordt uitgebuit, meende Watson. De Britse post bracht in februari een Diana-herdenkingszegel uit.

* Prins William, de oudste zoon van prins Charles en Diana, heeft vorige maand een toevallige ontmoeting gehad met Camilla Parker-Bowles, de vrouw die door Diana verantwoordelijk werd gehouden voor het stranden van haar huwelijk met Charles. Dat heeft de krant The Sun donderdag gemeld. The Sun schreef dat de ontmoeting in een vriendschappelijke sfeer was verlopen en ongeveer een half uur duurde. De 16-jarige William werd met Parker-Bowles geconfronteerd toen hij toevallig thuis kwam op St. James's Palace om andere kleren aan te trekken voorafgaand aan een afspraak met vrienden.

Aangenomen wordt dat Parker-Bowles al twintig jaar de maitresse is van Charles. Toen Diana nog leefde deed de kroonprins er alles aan om zijn twee zoons, William en de nu 13-jarige Harry, uit de buurt van Camilla te houden. Een woordvoerster van de Windsors heeft de kennismaking tussen prins William en Parker-Bowles bevestigd.

Meer over