Dianarama (63)

* In het binnenkort te verschijnen boek Enquête sur la mort de Diana worden twee getuigen opgevoerd die hebben gehoord dat Diana in de laatste ogenblikken dat ze bij bewustzijn was 'my God, my God' kreunde....

* De 38-jarige secretaresse van de Londense Kingstonian Football Club is vorig jaar ontslagen omdat zij na de dood van Diana een week lang bleef huilen en alleen nog maar gedichten over de prinses schreef. Ze werd weggestuurd omdat haar werkgever haar gedrag gênant vond. Dat heeft die werkgever verklaard voor de rechtbank die zich moet uitspreken over de rechtmatigheid van het ontslag. De secretaresse zelf beweert te zijn weggestuurd nadat ze had geklaagd over seksuele intimidatie door een van haar bazen. Volgens directeur C. Kelly echter was de vrouw na de dood van Diana dagenlang niet in staat haar werk uit te oefenen.

* De Duitser A. Engelhardt, die de rechten op de naam Lady Di bezit, dreigt Charles Spencer voor de rechter te slepen. Volgens Engelhardts advocaat C. Kayser tast Spencer met de verkoop van Diana-souvenirs mogelijk het merkrecht op de naam Lady Di aan. Engelhardt heeft met name bezwaar tegen de souvenirshop bij het vorige week geopende Diana-museum op het landgoed Althorp.

Kayser zegt dat zijn cliënt de rechten op de koosnaam Lady Di bezit als deze wordt gebruikt voor 'high-end' producten als cosmetica en lederwaren. Mogelijk geldt het alleenrecht ook voor andere vormen van de naam, zoals Prinses Diana. Maar, zo geeft Kayser toe, daar zou een rechter nog uitsluitsel over moeten geven.

Engelhardt vreest dat de naam van Diana met de verkoop van souvenirs te grabbel wordt gegooid en dat daarmee zijn alleenrecht minder waard wordt. Engelhardt is volgens Kayser 'geen Diana-fan', maar vroeg het merkrecht meteen na haar dood aan omdat hij aanvoelde dat Diana 'een kostbaar product' zou worden.

Meer over