Dianarama (39)

Drie handgeschreven velletjes plus een getypte eindversie van prinses Diana's requiem zijn woensdagavond in Los Angeles voor ruim 800 duizend gulden afgehamerd....

Veilinghuis Christie's bood de teksten van Elton John en Bernie Taupin aan tijdens een gala-avond in Beverly Hills. De opbrengst gaat naar het kinderziekenhuis waar Bradford Lund als baby werd behandeld, de zoon van wijlen Sharon Disney Lund, dochter van Walt Disney en oprichter van de kapitaalkrachtige non-profit organisatie.

Elton John zong het lied tijdens de begrafenis van de verongelukte Diana op 6 september 1997 in de Londense Westminster Abbey. Later nam hij het nummer opnieuw op in een studio, ditmaal begeleid door een kwartet violisten in plaats van de piano.

Van het lied gingen wereldwijd 35 miljoen exemplaren over de toonbank, waarmee Candle in the wind de bestverkochte single aller tijden is geworden. John heeft zich voorgenomen om het lied nooit meer te zingen, tenzij Diana's twee zonen hem dat expliciet vragen.

De oorspronkelijke versie van Candle in the wind dateert van 1973 en was aanvankelijk een ode aan Marilyn Monroe, de legendarische Amerikaanse filmster die in 1962 zelfmoord pleegde. Na Diana's dodelijke ongeluk op 31 augustus met haar vriend Dodi Al Fayed in Parijs pasten John en Taupin de tekst aan.

Tim Overdiek

Meer over