Dianarama (23)

* Een herdenkingsalbum voor prinses Diana met songs van bekende popsterren en tenoren komt op 1 december op de markt....

* Het geboortehuis en de begraafplaats van prinses Diana zullen volgend jaar zomer worden opengesteld voor publiek, zo heeft haar familie bekendgemaakt. De openingsdatum, 1 juli, valt samen met Diana's geboortedag. Er zal maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten om de schoonheid en waardigheid van Diana's laatste rustplaats te bewaren. Bezoekers moeten voor de openstelling al toestemming vragen voor een bezoek, maar pas volgend jaar wordt bekendgemaakt hoe ze dat kunnen doen. De familie heeft nog niet besloten of er entree zal worden geheven, maar als dat gebeurt dan zal dat ten goede komen aan liefdadigheidsinstellingen. Diana ligt begraven op een eiland in het landgoed van de familie Spencer. De bezoekers mogen in de buurt van het eiland komen, maar het niet betreden. De Spencers lieten weten dat er een herdenkingsteken voor Diana in het park zal worden geplaatst. In het park komt verder een museum over Diana's leven, waar familiefoto's en video's worden getoond, alsmede andere gedenkwaardigheden en een selectie van de condoleances die naar de familie zijn gestuurd.

* De Amerikaanse keten van muziekwinkels Target Stores heeft, in een poging om te redden wat er te redden valt, besloten 100 duizend dollar over te maken naar het Princess Diana Memorial Fund. Het bedrijf kreeg een storm van kritiek over zich heen toen het bekend maakte dat het de opbrengst van Candle in the wind in eigen zak zou steken. Het bedrijf vond dat het, met 38 miljoen gulden, dit jaar al genoeg geld had overgemaakt aan goede doelen. 'Die beslissing was gebaseerd op een gebrek aan informatie. Wij wisten niet hoe het allemaal geregeld was', luidt de officiële uitleg nu.

Meer over