Dianarama (19)

* De provinciale overheid van het Engelse graafschap Derbyshire ontkent dat er honderden condoleancebrieven zijn vernietigd die aan de nabestaanden van Diana waren gericht....

* De reacties van het Britse volk op de dood van prinses Diana wijzen op een religieuze hunkering onder de mensen, aldus aartsbisschop George Carey van Canterbury, de hoogste geestelijke in de Anglicaanse Kerk. Na de dood van Diana wilden mensen deelnemen aan rituelen als het opsteken van kaarsen, het leggen van kransen en gebed. Die behoefte laat volgens Carey zien dat de Britse samenleving niet vijandig tegenover het geloof staat maar alleen weinig van 'georganiseerde religie' moet hebben. Carey: 'We moeten mensen meer ruimte geven om hun hart voor God te openen en zich te uiten, en ons niet tevreden stellen met het aanbieden van onze gevestigde alles-of-niets-rituelen.' De aartsbisschop bespeurt ook in deze tijd 'een blijvend diep respect voor de kerk als het geloof oprecht wordt beleden.' Kerkdiensten moeten volgens hem eenvoudig, mooi en kort zijn.

* De villa in de Amerikaanse jetset-badplaats Malibu die Dodi al-Fayed kocht toen zijn vriendschap met prinses Diana opbloeide, staat te koop. De erfgenamen van de samen met Diana verongelukte Dodi vragen er, volgens International Herald Tribune, tien miljoen dollar voor. Als de uiteindelijke koopprijs een beetje in de buurt van de vraagprijs ligt, verdienen de erfgenamen flink wat. Dodi kocht het huis voor ongeveer 7,3 miljoen dollar van de belegger Edward Sachs uit Florida. Voor Sachs het opknapte en verbouwde tot een woning in Toscaanse stijl waren de filmster Julie Andrews en haar man Blake Edwards de eigenaren.

* De herziene biografie van Andrew Morton over prinses Diana zal het meest verkochte ingebonden boek van het jaar worden. Van Mortons hoogst omstreden Diana: Her True Story - In Her Own Words zijn sinds de heruitgave op 6 oktober 41.042 exemplaren verkocht. Critici beschuldigen Morton van inhaligheid, verraad en botheid door de heruitgave al een maand na de dood van Diana te publiceren. Morton schrijft in de nieuwe versie dat Diana zelf de stof voor het oorspronkelijke boek leverde.

Meer over