Dianarama (17)

* Keith Richards heeft in een interview over Elton John gezegd dat deze zijn roem vooral te danken aan 'liedjes voor dooie blondjes'....

* Het Britse Rode Kruis zal geen geld aannemen uit de opbrengst van een omstreden boek over prinses Diana. Volgens berichten had Andrew Morton, schrijver van het boek Diana, Her True Story - In Her Own Words, het Rode Kruis 250 duizend pond (788 duizend gulden) aangeboden voor de anti-landmijncampagne, een zaak waarvoor Diana zich tijdens haar leven inzette. Morton haalde zich echter de woede van veel Britten op de hals toen hij vorige week onthulde dat zijn bron voor de eerste uitgave van het boek prinses Diana zelf was.

* De filmrechten van Diana, Her True Story - In Her Own Words zijn gekocht door het Amerikaanse Martin Poll Films. Het filmbedrijf maakte in 1993 een vier uur durende televisiereeks naar aanleiding van het originele boek, Diana: Her True Story. De Duitse producent Christian Seidel is eveneens bij de filmdeal betrokken.

* Bosnië is van plan een postzegel uit te brengen ter nagedachtenis aan Diana die drie weken voor haar dood nog een bezoek had gebracht aan het land. 'Haar betrokkenheid bij de internationale campagne tegen anti-persoonsmijnen en haar bezoek aan Bosnische slachtoffers van landmijnen zijn de redenen voor het maken van de postzegel', aldus eeen woordvoerder van de Bosnische PTT. De postzegel die door een Bosnische kunstenaar is ontworpen, zal naar verwachting over twee weken uitgebracht worden. De Duitse drukkerij Bundes Druckerei houdt zich bezig met de productie.

Meer over