Deze kunstwerken bij u boven de bank

Volkskrant Magazine vroeg enkele vaste fotografen en illustratoren om iets te maken voor boven de bank. Dit zijn de twintig originele werken die u kunt kopen.

Fotograaf Anne Claire de Breij, met haar foto. Beeld Eva Roefs
Fotograaf Anne Claire de Breij, met haar foto.Beeld Eva Roefs

We zijn altijd weer blij als er op de dag van de deadline fantastische illustraties en foto's binnenkomen. Dat genoegen willen we graag delen met de lezers. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met onze tijdelijke galerie 'Volkskrant Magazine Boven de Bank'. In onze webwinkel verkopen we die werken tegen schappelijke prijzen. Dat bleek vorig jaar een schot in de roos. Velen van u hebben een illustratie of foto besteld voor thuis. Misschien wel voor boven de bank.

Dit jaar bieden we twintig nieuwe werken aan. Op de volgende pagina's ziet u de fotografen en illustratoren zelf afgebeeld met het werk dat we te koop aanbieden.

Alle werken bekijk u hier.

Fotograaf Rein Janssen met zijn foto. Beeld Eva Roefs
Fotograaf Rein Janssen met zijn foto.Beeld Eva Roefs

Hoe hangt het thuis?

Wij bieden lezers, in samenwerking met Live Art 4 You, de gelegenheid de kunstwerken alvast te zien en te beoordelen. Want hoe zou het kunstwerk er bij u in de kamer uitzien? Is het niet te groot of te klein? Passen de kleuren wel bij de kleuren in huis?

Om dat te beoordelen kunt u ze met een app bekijken.

Wat is daarvoor nodig? Een smartphone of tablet (iOS of Android), een dataverbinding en een printer.

1. Download de gratis app LiveArt4You.

2. Print de zogenaamde 'marker' (een QR-code op A4-formaat) vanuit de app of via de website liveart4you.nl.

3. Plak de uitgeprinte marker op de wand waar u het kunstwerk graag wilt zien.

4. Open de app. Scan de bovenstaande QR-code en kies een kunstwerk.

5. Richt uw smartphone of tablet op de marker. Begin op een afstand van 1 tot 2 meter en loop vervolgens naar achteren. Nu is het kunstwerk op het scherm in uw eigen huis, en kunt u de grootte en de kleuren goed beoordelen.

null Beeld Carmen Wijnen
Beeld Carmen Wijnen

Hoe werkt het?

Alle werken kosten 299 euro in de webwinkel van de Volkskrant:
volkskrant.nl/bovendebank.
De oplage is beperkt: de fotografen en illustratoren laten 100 exemplaren drukken. Dus u heeft een bijzonder werk. De foto's en illustraties worden geprint op hoogwaardige papiersoorten van Fotovaklaboratorium De Verbeelding en Bernard Ruijgrok Piezografie. De afmetingen staan vermeld in de bijschriften. Alle werken zijn gesigneerd door de maker. De prijs is inclusief verzending, exclusief een passe-partout of lijst.

Nieuw dit jaar is de tijdelijke tentoonstelling op de Affordable Art Fair in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord tot en met 30 oktober. Zie: affordableartfair.com

De werken kunnen hier ook worden opgehaald, wanneer u het werk voor 10 oktober in de webwinkel heeft gekocht. Zie verder voor alle voorwaarden en de bestelprocedure: volkskrant.nl/bovendebank

Foto van Aisha Zeijpveld Beeld Eva Roefs
Foto van Aisha ZeijpveldBeeld Eva Roefs
Meer over