Den Bosch vergroot marge met Emmen

FC Den Bosch lijkt rechtstreeks af te stevenen op het kampioenschap in de eerste divisie. Zaterdagavond werd Emmen, de nummer twee van de ranglijst, met 1-0 verslagen....

FC Groningen lijkt door de 2-0 winst op Helmond Sport nog de enige concurrent van Den Bosch. De Groningers verdrongen door doelpunten van Van Gessel en Van Dinteren Emmen van de tweede plaats. Ze hebben zes punten achterstand, maar een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper. Groningen is al elf duels ongeslagen.

Excelsior, de kleinste profclub uit Rotterdam, verloor opnieuw terrein op Den Bosch. Na de kansloze nederlaag vorige week tegen ADO Den Haag (4-0), morsten de Rotterdammers belangrijke punten tegen RBC uit Roosendaal: 1-1. Breetveld scoorde voor Excelsior zijn dertiende doelpunt dit seizoen. Voor Excelsior en Emmen is het seizoen nog te redden via de nacompetitie. Beide clubs hebben een periodetitel op zak.

Op Woudestein maakte de 37-jarige Ben Haverkort zijn debuut als arbiter in het betaald voetbal. De voormalige speler van Telstar, Cambuur en Emmen is van de lichting voormalige profs die een versnelde scheidsrechterscursus in Zeist hebben gevolgd.

Heracles deed de laatste plaats over aan Telstar. Na de stunt vorige week bij Den Bosch bleven de Almeloërs in eigen huis Eindhoven de baas: 2-1. Scheidsrechter Van Dongen stuurde Martens van Eindhoven (rood wegens neerhalen doorgebroken speler) en Van der Mije van Heracles (2xgeel) het veld uit.

Bij VVV - Dordrecht'90 (1-2) moest scheidsrechter Van der Pas na een blessure al na twintig minuten afhaken. Zijn vervanger was vierde official Hegger, die in de 67e minuut Rayer van VVV een rode kaart gaf. TOP/Oss weet weer wat winnen is. De ploeg van trainer Lex Schoenmaker won thuis van Veendam: 2-0. Het was de eerste zege na negen nederlagen.

Meer over