Update

'Demmers-effect' blijft uit bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft vandaag de zesde nederlaag op rij geleden. De club uit Deventer ging op bezoek bij SC Cambuur met 1-0 onderuit. Invaller Sebastian Steblecki zorgde in de 83ste minuut voor het enige doelpunt in een verder bijzonder matig duel.

null Beeld anp
Beeld anp

Het duel in Leeuwarden was het eerste voor Go Ahead met Dennis Demmers als hoofdverantwoordelijke op de bank. De 40-jarige geboren Deventenaar neemt de rest van het seizoen de honneurs waar bij de Eagles, nadat Foeke Booy twee weken geleden werd ontslagen. Demmers was assistent onder Booy. De voormalig amateurtrainer moet zijn ploeg zien te behouden voor de eredivisie.

Van een 'Demmers-effect' was vandaag in Leeuwarden weinig sprake. Het leek er tegen Cambuur op dat de nieuwe coach zijn spelers had opgedragen vooral goed te verdedigen. Dat lukte de Deventenaren wel aardig. Ze gaven weinig weg, maar creëerden daardoor eigenlijk geen enkele kans.

Cambuur kreeg de ruimte om op eigen veld het spel te maken. Henk de Jong zag dat zijn spelers daar in de eerste helft te weinig profijt uit haalden. Via lange ballen werd de diepgaande Erik Bakker af en toe wel bereikt, maar het ontbrak de middenvelder aan controle. Mikhail Rosheuvel kreeg halverwege de eerste helft de grootste kans, maar hij schoot voor een vrijwel leeg doel op de benen van Eagles-verdediger Bart Vriends.

De tweede helft gaf een identiek beeld. Cambuur had het balbezit en probeerde een gaatje te vinden in de defensie van de gasten. De aanvallers van de thuisclub hadden aanvankelijk geen idee hoe ze door de Deventer muur moesten breken. Steblecki slaagde daar in de 83e minuut wel in en schoot door de benen van doelman Mickey van der Hart raak: 1-0. De Pool zorgde er daarmee voor dat Go Ahead ook onder Demmers een slecht resultaat boekte.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over