Del Bosque en Spanje willen doorgaan tot 2016

Vicente del Bosque heeft ermee ingestemd om zijn contract als bondscoach van de Spaanse nationale ploeg te verlengen tot 2016. Dat is vandsaag bekend gemaakt tijdens een radiogesprek met Jorge Perez, de secretaris-generaal van de Spaanse voetbalbond.

null Beeld afp
Beeld afp

'We hebben een gesprek gehad met Vicente en hij is akkoord gegaan met een verlenging van zijn contract tot 2016. We gaan echter niets overhaasten en zullen het akkoord pas ondertekenen in de aanloop naar het WK', zei Jorge Perez, secretaris-generaal van de voetbalbond, tegen het radiostation Cadena COPE. Nochtans had Del Bosque eerder dit jaar laten doorschemeren dat hij na het WK in Brazilië aan zijn pensionering denkt.

De 62-jarige Spanjaard nam het team in 2008 over, nadat voorganger Luis Aragones 'La Roja' naar EK-winst had geleid in Zwitserland en Oostenrijk. Del Bosque zorgde vervolgens voor WK-winst (2010) en nog een EK-titel (2012). Spanje heeft dinsdagavond slechts één punt nodig in het thuisduel tegen Georgië om zich te plaatsen voor Brazilië 2014.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over