Degenschermers snel uitgerangeerd bij WK in Den Haag

De Nederlandse degenschermers zijn op de eerste dag van de wereldkampioenschappen in Den Haag zowel bij de mannen als de vrouwen in de individuele wedstrijden al in een vroeg stadium uitgeschakeld....

ANP

DEN HAAG

Bij de mannen leed Arwin Kardolus een nederlaag met 15-6 tegen de Pool Nawrocki, die in de eerste ronde met 15-9 van Wouter den Otter had gewonnen.

Ook Michiel Driessen ging in de eerste ronde van de knock-outcompetitie onderuit. Hij verloor van de Canadees Bakonyi.

De groepswedstrijden, die de voorronde vormden, betekenden meteen het einde voor Koen Sizoo. Hij won slechts één van de zes partijen. Kardolus begon veelbelovend in zijn poule met vier overwinningen in vijf duels. Hij zegevierde vervolgens in de eerste eliminatieronde met 15-11 over de Roemeen Epurescu. Den Otter en Driessen waren in de voorronde ieder twee keer succesvol, voldoende voor een plaats in de directe eliminatie.

Rebecca van Emden sneuvelde meteen in de groepswedstrijden. Alice van de Berg (drie zeges) en Ingrid van de Heuvel (twee) bereikten wel de volgende fase. Voor Van de Heuvel kwam het eind in de eerste de beste knock-out partij tegen Tong uit Hongkong (13-15). Van de Berg verloor met dezelfde cijfers van de Australische Osvath.

Meer over